03 prill 2011

“ Bastos, është lojtari i duhur?”


Sapo nisi Pranvera, por calciomercato ka marrë formë dhe tashmë emri i nxehtë që përmendet më së shumti nga mediat italiane dhe jo vetëm, është drejt rrugës për të veshur fanellën bardhezi së shpejti.

Flitet për Michel Bastos, mesfushor dhe mbrojtës i krahut të majtë. Në favor të këtij trasferimi është eksperienca e rëndësishme e tij në nivel ndërkombëtar, cilësi e mirë në goditjet e lira dhe ekspliziviteti që shfaq në lojë. Këto elementë do ta shikonin si homologun perfekt të Krasic në krahun përballë.

Për më tepër duhet nënvizuar që në 4 sezonet e fundit të kaluara në Francë mes Lille dhe Lion, përfshi edhe atë të vitit të shkuar, ka koleksionuar 37 gola në kampionat, gjë që tregon afrimitetin që ai ka me golin.

Gjërat që nuk bindin janë 2 : mosha dhe cmimi
Bastos mbush 28 vjec këtë verë dhe do të vinte për një shifër afër 15 milon euro, gjë që dëshmon se në rast mospërshtatjeje me kampionatin italian, do të ishte e vështirë të shitej kundrejt një cmimi të përshtatshëm.
Pas këtyre elementëve të analizuar, a do të jetë ai njëriu i duhur për këtë Juventus? Mbase do ta zbulojmë së shpejti... /fcjuventus-news/