26 janar 2011

Buffon më i mirë në 24 vitet e fundit

Portjeri i Juventusit dhe i përfaqsueses Italian Giggi Buffon, i prin listes sa i përket portjerit më të mirë në 24 vitet e fundit.

Në zgjedhjen nga Institutit Ndërkombëtar i Historive dhe Statistikave të Futbollit (IFFHS), Buffon ka fituar 209 pikë. IFFHS ka vendosur të zgjedh portjerin më të mirë që nga themelimi 1987 e deri me 2011. Portjeri më i mirë në 25 vitet e fundit pritet të zgjidhet në 2012, kurse Portjeri i Juventusit pas 24 viteve ka 16 pikë më shumë se përcjellësi i dytë, bëhet të ditur për Portjerin e Reali Madrid Iker Casilas.

Në vendin e tret ështëportjeri i Manchester United, Edvin Van der Sar me 190 pike, më pas vjen portjeri legjendar Peter Shmajhell me 179 pikë - Përktheu grandeJuve.