17 prill 2010

Cfarë mund të presim nga Calciopoli 2010?

2006 Calciopoli - Juventus është akuzuar për shkeljen e ligjit (nenit 1 dhe 6) dhe është dënuar më heqjen e dy ‘Scudeti’, është dërguar në Serie B dhe ka filluar sezonën me minus 17 pikë. Skuadrat tjera që u denuan ishin Fiorentina, Milan, Lazzio dhe Reggina.

2010 Calciopoli – Ish-drejtori sportive I Juventus Lucciano Moggi, paraqet dëshmi të reja me 13 prill 2010 para gjykatës së Napolit, biseda telefonike që kanë ndodhur gjatë të njejtës kohë, por në atë kohë ishin injoruar nga gjykata e asaj kohe në krye me Rossin. Në ato telefonata që avokatët e Moggit tregojnë se nuk ishte Juventus I vetmi klub ishin edhe klubet tjera të involvuar, Inter, Roma, etj ejt. Gjykata I pranon evidencën e re dhe do të vazhdoj procedurën e saj me 20 prill 2010.

Sido që të jetë Moggi ka për qëllim që t’ia kthej imazhin Juves, të tregoj se ai (Moggi) ishte pafajshëm dhe gjithashtu, dënimi që Juventus mori ishte rëndë i madhë dhe i padrejtë.

Cfarë pritet nga Calciopoli 2010?
Ne mund t’i presim tri rezultate.

a) Të gjithë të fajtor:
-Inter dërgohet në ligën e dytë
-Prishja imazhit të Serie A
-Moggi nuk mund të kthehet në Juventus para vitit 2011

b) Të gjithë të pafajshëm:
-Juventus-it i kthehen 2 ‘Scudeti” (që iu morën në vitin 2006)
-Juventus kërkon kompenzim për humbjet gjatë vitit 2006/2007/2008 (drejtat televizive, Champions Leage, lojtarët që I ka shitur etj etj)
-Juventus padit FICG (Federazione Italiana Gioco Calcio)

c) Asgjë nuk ndryshon, rasti ekstrem dhe më e keqja që mund të ndodh është që të mos ndryshoj asgjë. Ne e dimë se cfarë sistemi gjyqsorë ka Italia. Por edhe nëse kjo ndodhë atëherë Juventus do të kërkojë nga gjykata ndërkombëtare (Fifa, UEFA) të ndërmarrë dicka, nëse ne këtë rast Juventus del I pafajshëm (sepse jemi të pafajshëm) atëherë Serie A do të jetë në problem të mdhaja.

Dicka nuk duhet të harrojmë, Juventus ska cka të humb edhe nuk do të humb asgjë nga ky proces gjyqsor që po zhvillohet. Unë personalisht do të preferoj të parën, me pa interin të shtunën duke I zhviulluar lojrat në serie B do te ishte knaqsia më e madhe. Pasi që gjatë tërë kohës ata na kanë akuzuar për mashtrime dhe në të njejtën kohë kanë thënë se janë klubi me I sinqertë në Itali. Mundsia e dytë B do të na ndihmonte shumë financiarisht dhe kthimi I Moggit nuke kip do të ishte fitore e madhe për klubin. Lojtartët si Grygera, Poulsen, Tiago, Amauri nuk do të jenë në gjendje të veshin fanelën e Juves pasi që nuk e meritojnë.