29 nëntor 2009

Pellegrini : Merituam një barazim

Real Madrid pësoi humbje sonte mbrëma në El Classicon e 159 me rezultat 1-0 përkundër paraqitjes së mirë në Camp Nou.
“ Barcelona është gjithnjë e komplikuar kur luan në shtëpi pasi që mban posedimin.”
“ Mendoj se do kishim mundur të bëjmë diferencën në 90 minutat. Kemi patur shumë raste. Ne nuk jemi të lumtur nëse nuk kemi marrë rezultatin e synuar, por i sulmuam mjaft, ne treguam nivelin tonë, dhe i bëmë mjaft presion. Vetëm që nuk patëm më shumë posedim.”
“ Ibra i shfrytëzoi rastet. Ishte e rëndësishme për ata që ai shënoi pas hyrjes, por, edhe nëse do luante apo nuk luante ai, ne është dashur të luanim më mirë. Ai nuk e ndryshoi lojën e Barcës. Ata kurrë nuk patën kontroll total mbi lojën, edhe pse kishin më shumë posedim.”
“ Një barazim do të ishte ferr. Ne ishim superior. Ata nuk patën dhe aq shumë goditje.”
“ Në anën tjetër, ne patëm disa raste ideale, nga Cristiano Ronaldo dhe Marcelo nga afërsia, dhe nga kundërsulmi, ne patëm kohë dhe hapësirë por nuk shënuam. Ata shënuan të parët, por më pas nuk patën dhe aq shumë raste, përkundër rastit të Messis në fund.”
“ Ronaldo ishte i gatshëm të luaj vetëm aq sa luajti. Çdo gjë mbi atë limit do të ishte papërgjegjshmëri e jona. Ai luajti mirë, aq sa ka mundur.”
“ Ne u përmirësuam mjaft sonte, por na nevojitej durimi. Ne është dashur ta merrnim lojën në dorë kur ishte 10-11 në lojtarë.” Deklaroi pas ndeshjes Manuell Pellegrini.