30 nëntor 2009

Irlanda kërkesë FIFA-s: Ne, ekipi i 33-të në Botëror

Federata Irlandeze e Futbollit i ka dërguar një kërkesë zyrtare FIFA-s, ku kërkon të marrë pjesë në Afrikën e Jugut si ekipi i 33-të.“Pritëm një delegacion irlandez, ata ishin shumë të pakënaqur për atë që ndodhi – shpjegoi presidenti i FIFA-s, Sep Blater -. E dinë që ndeshja nuk mund të ripërsëritet dhe se vendimi i gjyqtarit nuk mund të kthehet. Nuk kanë kërkuar masa ndaj ndonjë lojtari apo gjyqtari, por kanë kërkuar të jenë skuadra e 33-të pjesëmarrëse në Kampionatin Botëror. Por nëse nisemi me këtë logjikë, i bie të hyjë në Botëror edhe Kosta Rika...”.
Pra, bëhet fjalë për një kërkesë krejtësisht formale dhe zyrtare. Pas dështimit të kërkesës për përsëritjen e ndeshjes që eliminoi irlandezët nga Afrika e Jugut (topi i prekur me dorë nga Tieri Henri, që solli golin e kualifikimit për Francën), irlandezët provojnë përsëri...