30 nëntor 2009

Irlanda në KB 2010 ?

Presidenti i FIFA-s Sepp Blatter ka dhënë një deklaratë interesante, duke thënë se FAI ( federate irlandeze e futbollit ) ka kërkuar që Irlanda të hyjë në kampionat botëror si një ekip shtesë, pas humbjes kontraverse nga Franca në Play Off.
“ Në një ndeshje vendoset se kush do të jetë ose nuk do të jetë në kampionat botëror.”
“ Ne duhet të mendohemi. Këtu ka aq shumë për tu shikuar.”
“ Natyrisht FAI nuk ishte e lumtur me atë çfarë ndodhi, dhe pyeti palidhje se a do të mund të ishte ekipi i 13-të në kampionat botëror.”
“ Unë do ta sjell këtë çështje në konsiderat te komiteti ekzekutiv por nëse e bëjmë këtë, atëherë duhet ta sjellim dhe Costa Ricën.”
Costa Ricës ju mohua një gol i rregullt për shkak të një offside.
Blatter tha se sistemi me më shumë gjyqtarë që aplikohet në Europa League mund të aplikohet në KB 2010.
“ Është e mundshme që të shtojmë gjyqtarë në kampionatin botëror, dhe siç keni parë kemi nevojë për këtë. Diçka duhet të bëhet për kontrollimin e ndeshjes.”
“ Si mund të ndodhë që në tërë botën, me anë të TV, kemi parë se si një pasim për gol u aprovua?”
“ Të gjithë pyesin çfarë është fair play. Krimi më i madh në futboll është ta prekësh topin me dorë.” Përfundoi Blatter.