30 nëntor 2009

Premier League : Klubet i paguan agjentëve 70.6 milion £

Premier League ka lëshuar një deklaratë sa i përket pagesave bërë për agjentët e lojtarëve prej periudhës 1 Tetor 2008 deri më 30 Shtator 2009.

Këtu bëhet fjalë për transferime komplet në rang kombëtar, transferim komplet në rang ndërkombëtar, huazimet në rang kombëtar dhe ndërkombëtar, vazhdimet e kontratave, transfereve të lira dhe ofertat për regjistrim të profesionit të parë.

Gjithsejtë janë 803 transaksione që i përfshijnë klubet e Premier Ligës, me një total prej 70.6 milion £ të paguara për agjentët, me Manchester Cityn në krye me 13 milion £.

Arsenal £4,760,241
Aston Villa £1,708,374
Birmingham City £974,982
Blackburn Rovers £1,610,885
Bolton Wanderers £3,166,611
Burnley £468,398
Chelsea £9,562,223
Everton £2,008,407
Fulham £1,469,258
Hull City £1,599,188
Liverpool £6,657,305
Manchester City £12,874,283
Manchester United £1,517,393
Portsmouth £3,184,725
Stoke City £716,042
Sunderland £2,007,040
Tottenham Hotspur £6,066,935
Wigan Athletic £5,527,548
West Ham United £3,576,972
Wolverhampton Wanderers £1,235,703