27 maj 2010

Trezege: Juventus, më jep edhe një mundësi!

Francezi ka edhe një vit kontratë dhe nuk kërkon të largohet. Ndoshta ikën te Sampi për Pacinin

Kam nevojë të luajë rregullisht, gjë që në dy vitet e fundit nuk ka ndodhur. Dhe jo gjithnjë për shkak të dëmtimeve apo problemeve fizike. Kam nevojë të tregoj që Trezegeja është akoma një lojtar i përshtatshëm dhe në gjendje të vendosë një ndeshje në rezultat. Unë jam i bindur, nuk kam dyshime, por nëse nuk luaj, dyshimet u shkojnë të tjerëve. Atyre që s’më shohin dhe mendojnë që unë ndoshta jam në fund të karrierës”. Një frazë e gjatë dhe e qartë. Mendimet e parashikimet e David Trezegesë, janë mbyllur vetëm në një ide: besim nga ana e klubit, e trajnerit dhe dëshira për të luajtur, se në cilën skuadër pak rëndësi ka: “Edhe pse kam akoma një vit kontratë, nuk është e thënë që do të largohem.

Nuk varet vetëm nga unë: klubi, trajneri duhet të marrin vendimet e tyre. Sapo kanë ardhur, t’u japim kohë të punojnë. Unë do të shkoj me pushime, “topi” i kalon menaxherit tim Horge, kontaktet nuk mungojnë, të shohim momentin e duhur”. Kush mendon që Davidi është një “pako postale”, mall këmbimi, gabohet: “Nuk citoj emra klubesh, - vazhdon franko-argjentinasi, - nuk ia mbyll derën apriori askujt, as Korinthiasit. Përvoja në Brazil është stimuluese, por mund edhe të afrohem në shtëpi, në Francë”. Pra, as Milani që e kishte kërkuar pas rënies së Juves në Serinë B: “Objektivi është të luaj”. Por mes Torinos dhe Montekarlos, në mes është Gjenova për Trezegenë. Te Sampi për Pacinin? Gjithçka është e mundur, sidomos pas ardhjes nga blukaltrit të dyshes Del Neri-Marota.