24 maj 2010

Botërori 2010 – Pas Chiellinit lëndohet edhe Iaquinta

Sestriere, 24 mars - Sulmuesi i Juventusit Vincenzo Iaquinta (30) i është bashkuar lojtarit të klubit të tij, Giorgio Chuellini (25) në listën e lojtarëve të lënduar të reprezentacionit të Italisë. Mjeku i Kombëtares Enrico Castellacci ka thënë se bëhet fjalë për një lëndim të vogël të gjurit, por Iaquinta së shpejti duhet të kthehet në fushën e gjelbër. Një ditë më vonë është lënduar edhe Chiellini dhe për këtë arsye ai ka mbetur jashtë stërvitjeve të së hënës. Sestriere, një qytet me lartësi mbidetare prej 2 mijë metrave është baza e Kombëtares italiane në prag të Botërorit të cilët e mbrojnë titullin e kampionit të fituar në Gjermani para katër viteve. Në kuadër të Botërorit 2010 janë caktuar edhe dy ndeshje përgatitore, kundër Meksikos në Bruxell me 3 qershor dhe kundër Zvicrës dy ditë më vonë në Gjenevë.