25 shkurt 2010

Abiati: Forca jonë lojtarët italianë

Për shumë kohë i kërkuar nga tifozët dhe analistët sportivë, aktivizimi i Kristian Abiatit në vend të Didës në portën e Milanit është komentuar kështuar nga vetë lojtari: “Jam njoftuar të shtunën në mbrëmje, një ditë para ndeshjes kundër Barit. Leonardo ka ardhur në dhomën time, më ka dhënë lajmin dhe unë kam menduar se më në fund…”.
Megjithatë, portieri kuqezi nuk mendon se vendi i titullarit është i sigurt: “Nuk ndihem akoma titullar, mendoj se një ose dy ndeshje nuk mjaftojnë për ta vendosur këtë. Kam arritur të rimarr vendin në formacion, të rifitoj besimin e trajnerit dhe kjo më kënaq. Tani do të përpiqem ta ruaj vendin në mënyrën më të mirë të mundshme, por nuk do të jetë e lehtë. Kështu jam unë, punoj shumë, nuk dal shpesh në televizor”.
Edhe pse është një tip që nuk flet shumë, Abiati, ka lëshuar një “thumbim” të qartë: “Lojtarët italianë janë forca e skuadrës sonë dhe mendoj diçka. Nuk dua të kritikoj Interin, është një diskutim i përgjithshëm: mendoj se duhet të ngrihen disa rregulla për të vendosur një bazë fikse për lojtarët italianë, që duhet të ketë një skuadër”, ka thënë portieri i Milanit.