29 janar 2010

Turp për Terryn ?!

Mbrojtësi i Chelseat John Terry ka dështuar të ndaloj një zbulim publik të një afere të tij me një të dashur të një bashkëlojtari të tij.
Një gjykatës në gyjaktën e lartë të Londrës ka vendosur të nis një proces gjyqësor për rastin e quajtur si ‘’ super injection ‘’ edhe pse kapiteni i Anglisë pohoi se ndërhyrja në privatësinë e tij do të ishte thyerje e të drejtave të njeriut.
Javën e kaluar Terry kishte vënë në funksion avokatët e tij kur morri vesh se një gazetë do ta publikonte atë rast.
Avokatët e Terryt e kanë siguruar futbollistin se asnjë shkronjë e këtij rasti nuk do të konfirmohej nga shtypi, dhe ashtu ndodhi.
Zotriu gjyqtari Tugendhat sqaroi për mediat se nuk dëshiron të ndërhyj në privatësinë e Terryt por se dëshiron të vërtetoj nëse po ky i fundit ja ka cënuar ndokujt identitetin.
Kjo aktpadi është cilësuar nga avokatët e Terryit si “ të panjohur, apo e bërë nga persona të panjohur.”
Ndërsa femra e përfshirë në këtë rast tha:
“ Unë nuk kuptoj pse duhet ta brengos dikë kjo gjë.”
“ Përderisa nuk kam pranuar asgjë rreth së vërtetës këto do të mbeten gjëra private dhe do të jenë spekulime, të cilat do ti mbaj konfidenciale.”
Shumë persona në Britani e konsiderojnë këtë rast si triumf të lirisë së shypit dhe të mendimit të lirë, për shkak të demantimit të lirisë së tepruar të VIP-ve.
Reputacioni i Terryt merr kështu një goditje të rëndë. Përkundër këtij rasti më lartë, më herët në shesh doli se nëna e Terryt ishte prostitutë dhe se babai i tij shiste drogë.