20 janar 2011

Plani i transferimeve të Presidentit Andrea Agnielli

Të marten është mbajtur takimi i kryesis së Juventusit me njerzit e bordit të financave ku kan biseduar për pjesen e dytë të kampionatit si dhe për planin e transferimeve.

Më së shumti është diskutuar për afatin kalimtar të verës, bordi ka marur vendim që në afatin kalimtar veror në Juventus do të arrijnë sëpaku tre emra të futbollistëve të cilët kanë një kfalitet të lartë, po ashtu përvec tre yjeve, skuadra do të përforcohet edhe me emra të rinjë.

Plani i Buffonit është njëri prej problemeve kryesore, sepse ai paguhet 6 milion për stinor të cilit kontrata i skadon në 2013 dhe shifet si një shifer e madhe. Do të kërkohet që ky qmim të ulet sipas një marveshje të përbashkët. Marco Storari sipas të gjitha ngjarjeve do të largohet nga Juventusi, por kjo nuk është e qartë, sepse Manninger ka shprehur dëshirën e tij për t'u larguar.

Në mbrojtje e gjitha është e sqaruar, kërkohet një mbrojtës i krahut të djatht me një kfalitet të lartë, nuk ëshë sekrete ti përmendet emri Dejan Jaksimovic. Një futbollist i cili është nën përkujdesjen e menagjerit të Milosh Krasic, po ashtu i njëjti menagjer dëshiron që në Juventus ta sjell mbrojtësin e Chelseas, serbin Branisllav Ivanovic, mirpo cmimi i tij në këtë situat nuk do të jetë nën 15 milion ku Juventus nuk do të paguaj at qmim, pasi që flitet se vlera e Gjermanit Andreas Back është 7-8 milion dhe shikohet si një alternativ e mundshme.

Sa i përket sulmuesve mometalisht kjo do të vjen si rrjedhoj e largimeve të ndonjë suluesi aktual në Juventus, mirpo nese gjërat shkojn siq dëshirojn kryesia ne Juventus do të kemi dy sulmues të rinjë. - Përktheu GrandeJuve