20 janar 2011

Kush do të jetë zëvendësimi Buffon

Që nga rikthimi i Buffonit në Juventus, icili tregoi se nuk kishte humbur asgjë në cilësin e tij, edhe pse kishte munguar përplot 7 muaj përshkak të lemdimit.

Del Neri e kishte të vështir se për cilin portjer të vendos për të ardhmen, Ai zgjodhi Buffon. Problem mbetet Marco Storari i cili nuk do të jetë i lumtur si portjer i dytë, kështu që dëshira e Maningerit të largohet nga Juventusi do të jetë tjetër problem pasi që Storari nuk do të pajtohet me pankinen.

Kryesia e klubit është takuar me Storarin dhe kan vendosur që t`i ofrojn një kontrat deri në 2013, po ashtu ikan propozuar edhe vendin e parë në takimet miqësore si dhe në takimet e Kupes Italiane, ku skuadra do të për[iqet të fitoj edhe Kupen e Italis. Mirpo sa i përket Seris A, Storari mbetet në pankin deri sa Buffon të jetë në dispozicionin e trejnerit Del Neri. Kohve të fundit interes për Storarin ka shprehur edhe Genoa.

Juventus dëshiron të ketë portjer kfalitatues edhe në pankin i cili mund ta zavendësoj Buffonin në rast nevoje. Nëse largohet Storari, permendet emri i Federico Marchetit, aktualisht portjer i Caglarit. Juventus ka kërkuar që Marcceti të huazohet nga Caglari deri në fund të stinorit vetëm nëse shitet Storari, përndryshe Storari nuk do të huazohet në asnjë skuader - Perktheu Grande Juve.