26 nëntor 2010

Intervista e Giuseppe Marotta

Në një intervistë të bërë nga Giuseppe Marotta i cili preki tema të nxehta dhe shumë të përfolura gjatë këtyre ditëve nga pothuajse gjithë gazetat Evropiane e në veqanti ato Italiane.

Merkato e Janarit: Të them të vërtetën është një mundësi e mirë që duhet të shfrytëzohet nga të gjitha ekipet. Te Juve marrim parasyshë dy faktorë, i pari është se ku duhet të intervenojmë për t'a shtuar kualitetin e ekipit, ndërsa i dyti është faktori ekonomik. Pa dyshim që nuk do të bëjmë shpenzime të mëdha, sepse janë disa lojtar shum kualitativ në të cilët ja vlenë të investojmë (me më pak para).

Merkato e Verës: Verën e ardhshme do të punojmë për dy dëshirat dhe objektivat tona prioritarë si Quagliarella dhe Aquilani do t'i shohim mundësitë për ata dy. Në mes Benzemas dhe Dzekos? Pa dyshim që Dzeko, ndërsa duhet të shtoj se Maxi Lopez nuk është në planet tona.

Motta një dështim: Duhet ta kemi të qartë se së fundmi kemi krijuar një revolucion në klub me pothuajse 11 lojtarë të rinjë, një gjë që duhej të bëhej për shkak të moralit ekipor ndërsa nuk mund të bënim më shumë në bazë atyre dy faktorëve të lartpërmendur. Gjithsesi nuk e konsideroj Marco Mottan si një dështim pasi që është vetëm 24 vjeçar.

Andrea Agnelli: Andrea është një menaxher i ri me kapacitetin më të lartë. Një pasion i pa imagjinueshëm për këto ngjyra, një vazhdimësi vendimesh të mira të marrura në favor të Juves nga familja Agnelli, që nga dita kur ata vendosën të investojnë në këtë klub (blerja e klubit).

Sorensen: Ne jemi duke krijuar një model në tri nivele dhe Sorensen është njëri nga ata të cilët mund të qëndroj me sukses në këto tre nivele (Startues i formacionit A, rezervistë në formacionin A si dhe lider në formacionin B). Si erdhi Sorensen? Sorensen arriti në Juve pasi që Tinti e pa atë fillimisht, ndërsa Paratici gjithashtu e vëzhgoi dhe vendosi ta huazoj këtë lojtar për 15.000 Euro.