28 nëntor 2010

GEZUAR 28 NËNTORIN

Duke u lutur për JU dhe gjithë shqiptarët kudo që ndodhen, qe të përjetoni gjithë knaqësitë dhe gjithë të mirat e mundëshme në jeten tuaj, nga zemra dhe thellësia më e madhe e shpirtit tim, JU UROJ GËZUAR festen e trefishtë kombtare.

- 28 NËNTORIN, Diten e Flamurit, Diten e Pavarësisë së Shqipërisë dhe Ditëlindjen e heroit tonë të madh kombtar ADEM JASHARIT.

Edhepse këtu, ndoshta por edhe pa ndoshta, nuk është vendi adekuat për krijime poetike, unë po JU uroj festen edhe me poezinë :

KRENARIA NDERSHEKULLORE

Njëzet e tetë Nëntori
rroftë gjerë në pakufi,
është Dita e Flamurit
shumë luftërave që u ka pri.

Krenari ndershekullore
e kishim e do ta kemi,
me te i tregojmë gjithë botës
kush, në të vërtetë na jemi.

Jem’ bijtë e asaj shqipeje
ndër shekuj me gjak të larë,
kurr nuk u gjinjëzuam
prore mbetem krenarë.

Sot flamuri jonë
tjetër mision ka,
të na prij në fitore
mbi projekte të mëdha.

Në çdo njëzet e tetë nëntor
JU këndoni e festoni,
shqipen dykrenare
sa më lartë ta qoni.

Le të valojë e bekuara
si në kohë të Skënderbeut,
forcë e krenari
le t’i sjellë Atdheut.