31 dhjetor 2009

Blatter vs Vokrri

Më 5 nëntor në selinë e FIFA-s në Zurich të Zvicrës, kreu i futbollit botëror, Sepp Blatter, me bashkëpunëtorët e tij e ka pritur në një takim zyrtar delegacionin e Federatës së Futbollit të Kosovës (FFK), të udhëhequr nga kryetari Fadil Vokrri.
Gjatë atij takimi, udhëheqësit e futbollit kosovar ua patën parashtruar katër kërkesa drejtuesve të FIFA-s: Pranimin e plotë të Kosovës në këtë asociacion; të lejohet përfaqësuesja e Kosovës të zhvillojë ndeshje miqësore deri në pranimin e plotë të FFK-së në këtë organizatë, t’u epet e drejta klubeve kosovare për pjesëmarrje në garat evropiane deri në pranimin e plotë të Kosovës në FIFA dhe klubet e huaja t’u paguajnë dëmshpërblime klubeve kosovare në rast se përforcohen me ndonjë lojtar nga Kosova.
Sepp Blatter i pat premtuar delegacionit kosovar se FIFA do t’i merr në konsideratë të gjitha këto kërkesa, e veçmas këtë të fundit, dhe të vazhdohet më pas me kërkesat e tjera hap pas hapi. Ai pati thënë se futbolli i Kosovës gëzon një kujdes dhe simpati të veçantë në FIFA.