31 tetor 2008

Saki përkrah Realin, sulmon Fergusonin

Trajneri i Mançester Junaited, Sir Aleks Ferguson,vazhdoi të shënjestrojë metodat e transferimit që ka përdorurReal Madridi, kur përmendi para disa ditësh semadrilenët morën mbrojtësin Hajnze, si karrem për tëtërhequr Kristiano Ronalon në të ardhmen. Pasi vetëmbrojtësi argjentinas hodhi poshtë deklaratat e Fergusonit,klubi nga Madridi ka gjetur tashmë dhe një mbështetëssi Arrigo Saki. Duke folur për radio “Marca”, 62-vjeçari ka lëshuar kritika ndaj Junaited dhe kundër teknikutFerguson: “Ai thotë se Reali i Madridit nuk tregoheti drejtë me taktikat qëzgjedh, por edhe klubii tij bëri një dinakëri, kurmori Xhuzepe Rosin.Pikërisht nuk vonoi tëpërfitonte nga dështimii “Parmalat” për tërrëmbyer lojtarin, qëishte vetëm 16 vjeç nëatë kohë”, ka deklaruarish-trajneri i Parmës.Saki ka dashur të komentojëedhe një tjetërçështje, që shqetësonRealin: ‘Serxhio Ramos’.“Në jetë, gjithmonëbëhen gabime. Erëndësishme është tëkërkojmë falje dhe tëmësojmë që të mos ipërsëritim. Serxhioështë një djalë i ri, poredhe lojtar cilësor e mepërvojë, por ndonjëherëduhet të mendojë mirë, para se të flasë. Megjithatë,unë mendoj se ai duhet të falet për atë që bëri”. Nëfund, Saki i ka bërë elozhe futbollit spanjoll, pasi kombëtarjaiberike arriti që me stil të fitojë Evropianin: “Upërfshiva me të vërtetë nga pasioni i madh. Unë eadhuroj përfaqësuesen spanjolle dhe mënyrën e saj të tëluajturit. Mendoj se atë sukses, Kasijas me shokë e merituandhe dhanë një leksion të mirë futbolli”.