31 tetor 2008

Morati këmbëngul mbi zgjedhjet e Murinjos


Dy barazime radhazikundër Xhenoas eFiorentinës, të cilat ukanë dorëzuar Udinezes dhe Napolitkreun e klasifikimit nuk eshqetësojnë aspak presidentin eskuadrës së Interit, MasimoMorati. Pas ndeshjes nëFirence të përfunduar me rrjetatë paprekura, numri një ishoqërisë milaneze vazhdontë mbrojë politikën që trajneriZhoze Murinjo ka ndjekur nëjavën e fundit, duke “skualifikuar”nga skuadra dy sulmuesit,Kruz e Adriano mejustifikimin e mungesës së impenjimitnë sfidën kundërXhenoas. President Morati, një komentmbi sfidën e Interitkundër Fiorentinës?Sigurisht që nuk mund tëthem se ajo ishte ndeshja më emirë e zhvilluar nga Interi nëkëtë sezon, por gjithsesi, jemiende në fillim të kampionatit,me një trajner të ri dhe idetë etij të reja, të cilat ende duhenkuptuar dhe zbatuar ngalojtarët. Skuadra duhet të ingranohetende me to, por gjithsesisinjalet e para janë pozitive,edhe pse jam i bindur semund të bëjnë më shumë.Statistikat tregojnë se Milanika parakaluar në renditjeInterin pas tri vitesh. Jushqetëson ky fakt?Jo, sepse fillimi i kampionatitnuk tregon asgjë reale,pasi skuadrat ende nuk ekanë arritur maksimumin etyre fizik. Pastaj nuk jamaspak i shqetësuar për potencialintonë kundrejt rivalevetë tjera, pasi jam shumë i sigurtqë nuk e kemi treguar endeforcën tonë reale, por jamgjithashtu i bindur se kjo dotë ndodhë shumë shpejt.Po trajtimi i çështjeve“Kruz e Adriano” ju shqetëson?Morati gjithmonë ka pasur një marrëdhënie tëshkëlqyer me të dy lojtarët,ndërkohë që Murinjo po tregohettepër i ashpër kundrejttyre...Nuk më shqetësojnë. Sjelljae Murinjos është e kushtëzuarnga fakti dhe vullneti setrajneri kërkon që lojtarët tërespektojnë disiplinën eskuadrës. Me të gjithë lojtarëte mi kam një marrëdhënie tëshkëlqyer dhe sigurisht qënuk bëj diferencime për asnjëprej tyre, ashtu si Murinjo,i cili kërkon që të gjithë tësillen në të njëjtën mënyrë korrekteme rregullat e klubit.Tani u takon lojtarëve që tërifitojnë besimin e Murinjos.Në këtë periudhë të sezonitmund të bëni një krahasimndërmjet Interit tëRoberto Mançinit dhe këtijtë trajnerit portugez?Nuk mund të shohim teke ardhmja duke bërë krahasimeme të kaluarën, edhepse fitoret e arritura ngaskuadra e drejtuar ngaMançini duhet të shërbejnësi një stimul më shumë përtrajnerin portugez dhelojtarët e tij. Çdo kampionatka vështirësitë e veta dhe sigurishtqë ky i sivjetshmipritet të jetë ndër më të luftuarit.Ne kemi ndryshuar trajner,por së bashku me të,kemi fituar edhe mënyrëtjetër të të menduarit të futbollit,pikërisht për të synuartituj të tjerë e të shumtë,por është e pamundur të kërkoshtë bësh një krahasimndërmjet Murinjos, i cili kavetëm disa muaj që drejtonkëtë skuadër, me një trajnerqë e njihte mjaft mirë Interine katër viteve të fundit.Të shtunën do të jeni tëimpenjuar në Rexhio Kalabria.Rexhina është njëskuadër në vështirësi dhesigurisht që do të mundohett’iu sulmojë që në minutate para për të marrë pikë tërëndësishme kundër njërësprej skuadrave më të fortanë Itali, pasi janë pikërishttë tilla, sfidat apo pikët erëndësishme që mund tëshpëtojnë një sezon përskuadrat e vogla. Pastaj menjë tjetër hap fals ndaj Rexhinës,Interi mund të rrëshqisteakoma më poshtë nërenditje. As një fakt i tillënuk ju shqetëson?Sigurisht që çdokush ështëi shqetësuar për ndeshjene radhës, por fatkeqësisht nëfutboll teoritë nuk kanë asnjëvlerë, prandaj është e kotë tëmendosh