31 tetor 2008

Bajerni, gati “malin” me para për Shvajnin

Me kontratën drejtpërfundimit, pikërishtnë vitin2009, mesfushori Bastian Shvainshtaigerpo bëhet një çështjeshumë e rëndësishme përt’u zgjidhur te klubi i Bajernittë Mynihut. Në fakt, drejtuesitkanë dekalruar se dëshirojnë tëmbajnë futbollistin 24-vjeçar, icili ka arritur të jetë edhe njëelement shumë i rëndësishëmnë Kombëtaren e Gjermanisë.Gjithsesi, pavarësisht dëshirësduhet të përgatiten për një ofertëshumë të majme. Klubetelitare të Italisë, si Interi, Juventusie Milani janë të gatshëmt’i ofrojnë futbollistit një malme para dhe nëse Bajerni duhetta mbajë, duhet të ofrojë tëpaktën të njëjtën shumë si ata.“Bastian është një futbollistshumë i talentuar dhe shumë irëndësishëm për ne. Normaleqë ne do bëjmë të pamundurënqë ai të vazhdojë të jetë pjesë eskuadrës. Jam në dijeni të faktitse disa klube mjaft prestigjozëkanë kontaktuar memenaxherin e mesfushoritdhe është mëse normale.Gjithsesi, ne do t’i ofrojmë atijnjë kontratë mjaft të mirë, tëcilën mendojmë se nuk do erefuzojë”, ka thënë menaxheriUli Hënes. Ndërkohë, edhepresidenti i klubit, Franc Bekernbauerështë gati për tëshpenzuar mjaftueshëm, nëmënyrë që të mbajë futbollistin.“Bastian është përmirësuarshumë me kalimin e kohës.Ai ka arritur të bëhet njëfutbollist shumë i rëndësishëmpër skuadrën dhe normaleqë do bëjmë të pamundurëntë mbajmë yjet e ekipit.Kemi kontaktuar me lojtarine menaxherin e tij dhe kemirënë dakord paraprakisht përtë nisur bisedimet për një kontratëtë re”, tha Bekenbauer.Në fakt, duket se kontrata eShvainshtaigerit do të jetë njëçështje që duhet llogariturmirë, pasi kërkon një shpenzimtë madh financiar.