31 tetor 2008

Çelsi-Terri, 10 vjet “martesë”

Pas sfidës me Hullin,kapiteni i Çelsit,Xhon Terri celebroi10-vjetorin e debutimit me‘blutë’, te të cilët ka fituar privilegjine të qenit ikonë e klubit.Karriera e tij në këtëskuadër ka dy pika, në të cilatndryshon: nga tetori i vitit1998 deri në tetorin 2008.“Versioni i fundit” e gjen atëkapiten të Çelsit dhe të Kombëtaressë Anglisë, si dhe njënga emrat më të mëdhenj tëfutbollit botëror. Ndërsa nëmodelin e hershëm, ai ishteveçse një lojtar punëtor dhe italentuar që ishte i gatshëm tëjepte gjithçka për klubin e tij.Në atë kohë ishte cilësuar silojtari i ri më premtues i vititnë Premier Ligë. “Të gjithë mënjohin se çfarë dua kur futemnë fushën e lojës. Nuk kamndryshuar aspak që nga fillimete mia. Jam akoma nervozpërpara fillimit të ndeshjeve.Është gjë e mirë, - shpjegonmbrojtësi, i cili është aktivizuarpër 368 ndeshje me Çelsin,- sepse përsa kohë që ndihemkështu, i kam të qartadetyrat që mbaj mbi shpinë.Është normale se sa më erëndësishme të jetë ndeshja, aqedhe më nervoz jam. Kur fillontakimi, jam gati të jap maksimumintim, dhe këtë e shpje shpjegojme faktin se përmbi kokëkam një tifozeri tepër të zjarrtë,që më mbështet në çdo moment.Është kënaqësi që jamvetëm 27-vjeç dhe kam një përvojëtë gjatë. Kjo më bën të mendojse kam shumë për t’i ofruarÇelsit dhe tifozëve të tij, derinë fund të karrierës sime”, shtoiTerri, i cili nuk mund t’iharrojë momentet e debutimittë tij. “Isha në stol teksa ndiqjaskuadrën të fitonte 4-0 kundërAston Vilës. Papritur trajnerimë kërkon të nxehem dhe nëmoment ndjeva presion brendavetes. Mbaj mend se në atëndeshje, luajta mendsh DarrenBajfild dhe Den Uizin mendërhyrjet të forta dhe të guximshme.Ky i fundit u nxeh nganjë goditje me takë e imja dheai mori hak, duke shkaktuarfaull ndaj meje dhe arbitri endëshkoi edhe me të kuq. Kurshkova në shtëpi, të gjithë ishintë lumtur për debutimintim”. Debutimi i tij në “StamfordBrixh” daton prej 28 tetorit 1998 në Kupën e Ligës në përballjenme Aston Vilën, pornjerëzit që kanë ndjekur ngaafër lojën e tij, pohojnë se njëdekade nuk ka ndryshuar asgjënë rendimentin e tij. Ështëpërsëri ai lojtar: cilësor, energjikdhe guximtar. Me Çelsin,ai ka fituar dy tituj të PremierLigës, dy Kupa të Anglisë,dy Kupa Lige, si dhe ka shkuarnë finalen e Ligës së Kampioneve.Tashmë ështëpjesë e formacionit më të mirëtë vitit, sipas “FIFPro”.