31 tetor 2008

Pele kundër Diegos: Yjet s’bëhen trajnerë

Nëse ka pasur dynjerëz, që e kanëbërë futbollin njësport të denjë për t’u shikuar,ata janë Pele e Maradona. Historiaka folur në favor të tyre,megjithatë ata nuk janë pëlqyerkurrë me njëri-tjetrin. Kështu,futbollisti brazilian më imadh i të gjithë kohërave, EdsonArantes Do Nascimento, injohur si Pele, ka deklaruar se“një yll futbolli nuk mund tëbëhet një trajner i mirë”, duke ilëshuar një shigjetë indirekte rivalittë tij argjentinas. Faktikisht,ai i uron Maradonës sa mëshumë fat në rolin e tij të ri siteknik i përfaqësueses bardhekaltërdhe shpreson që legjendae futbollit të bëjë të harrohenproblemet që ka përjetuar në tëkaluarën. “Unë shpresoj qëgjithçka të shkojë sa më mirë përtë gjatë kësaj aventure të re dhetë jetë sa më i zoti për të lënëprapa krahëve gjithçka nga ekaluara. Do të jetë mjaft e rëndësishmeqë të dijë të drejtojë nërrugën e duhur argjentinasit, -është shprehur Pele përgazetën braziliane “Globoesporte”,- Zakonisht, njerëzitthonë se ai që ka qenë kampionnë fushë nuk bëhet një trajner imirë. Në më të shumtën e rastevenjë lojtar jo aq i mirë, si përshembull Vanderlei Luksemburgo,mund të bëhet një trajneri madh. Tashmë do të shohimse si do të jetë për Maradonën”,ka shpjeguar 68- vjeçari.Pele gjithashtu, i është referuaredhe ndihmësit kryesor tëMaradonës në Kombëtarenargjentinase, Karlos Bilardo, icili drejtoi Argjentinën nëBotërorin e vitit 1986, me Diegonqë ishte protagonist iskuadrës së tij. “Diego duhet tëmësojë shumë nga Bilardo, i ciliështë një trajner i madh, meshumë përvojë dhe që e njehshumë mirë futbollin. Me dikëtë tillë përkrah, ai mund tëmësojë së tepërmi dhe të shkojëlarg”, ka vazhduar i ashtuquajturi“O Rei”. Ndër të tjera,shtypi brazilian e ka ngacmuartri herë kampionin ebotës për të krahasuar Maradonënme Karlos Dungën,teknikun aktual të Brazilit.“Kur të dy luanin, unë pëlqejamë shumë shpirtin luftarak tëDungës. Ndërsa si trajnerë nukmund të flasim ende, sepse Maradonaka vetëm dy ditë që e kamarrë këtë detyrë dhe akomanuk e kemi parë të drejtojëskuadrën”, ka përfunduar Pele.