31 tetor 2008

Federata e Kosoves i kerkon llogari FIFA-s

Refuzimi i FIFA-s per te anetaresuar Federaten Kosovare te Futbollit ne kete institucion, ka ngjalllur reagimin e FFK-se. Nepermjet nje letre derguar institucionit me te larte te futbollit boteror, shprehet pakenaqesia qe ka ngjallur ky vendim.
“Ju lutem te na sqaroni, se si Republika e Kosoves, sipas standardeve tuaja, nuk eshte e njohur si shtet i pavarur dhe sovran kur ajo ne fakt eshte e pranuar nga bashkesia nderkombetare. Vendimi FIFA-s per te mos lejuar Kosoven te luaje ndeshje miqesore eshte kunder misionit te FIFA-s dhe parimeve te saj. Ne rastin tone, FIFA ka marre nje vendim administrativ se skuadra kombetare e Kosoves nuk mund te luaje lojera miqesore. Si ta kuptojme kete dhe si t’ua shpjegojme qindra mijera tifozeve te futbollit, qe na pyesin rreth kesaj ceshtjeje cdo dite. Ne kete nuk e shohim ndryshe pervec si diskriminim te futbollisteve te Kosoves, klubeve te saj dhe tifozeve”, theksohet ne letren adresuar presidentit Blatter.
Me tej, letra permend edhe misionin e fundit te Blatter ne Palestine, duke vene theksin ne nevojen qe ka edhe futbolli kosovar per t’u institucionalizuar nderkombetarisht.
“Nuk mund te kuptojme pse Kosova, shteti me i ri ne bote, me tradite per futboll, nuk mund te jete anetare e FIFA-s dhe UEFA-s, per shkaqe per te cilat ne besojme qe jane politike. Me kete vendim te KE te FIFA-s, futbolli i Kosoves mbetet geto e futbollit ne mes te Evropes”, nenvizon me tona aspak te buta kjo deklarate, ne fund te se ciles rtheksohet besimi se ne te ardhmen, FFK-ja do jete anetare me te drejta te plota ne FIFA dhe UEFA.