22 maj 2011

Juventus-Napoli, shumë 1-0 në stadiumin tonë


Rezultati më i shpeshtë në historinë e Juventus-Napoli është 1-0, i verifikuar plot 12 herë gjatë përballjeve mes këtyre skuadrave në Serie A.

Ja edhe lista e matchëinner-save: në 1938-1939 Defilippis; në 1946-1947 Piola; në 1956-1957 suedezi Hamrin; në 1963-1964 Miranda; në 1977-1978 Boninsegna.

Vitin në vazhdim golashënuesi është Tardelli dhe vitin Scirea. Në vitin 1990-1991 shënon Casiraghi; në 1993-1994 shënon ish-napoletani Ciro Ferrara pas një krosimi të Fortunato; në 1994-1995 shënon Ravanelli.

Në dy kampinatet e drejtuar nga Ranieri, bardhezinjtë fitojnë me gola të Iaquinta në 2007-2008 dhe “Principino” Marchisio-s në 2008-2009. /fcjuventus-news/