30 shtator 2009

Drenica ngre zërin kundër gjyqtarëve skandalozë

Pas vendimit të Komisionit Profesional të Gjyqtarëve të Futbollit për dënimin e shqiptuar ndaj gjyqtarit Ilir Shuletët, i cili sipas drejtuesit të futbollit Drenicës nga Skenderaj, gjykimi ka qenë skandaloz në ndeshjen Hysi – Drenica. KF Drenica është e pakënaqur edhe me ndarjen e drejtësisë në ndeshjet me Flamurtarin e Besën, prandaj kanë shprehur zemërimin e thellë ndaj drejtuesve të FFK-së. Ata kanë reaguar nëpërmjet një shkrese, duke kërkuar drejtësi. “Ne Pritem që FFK-ja përmes komisioneve të caktuara të reagoj dhe të dënoj gjyqtarët e këtyre ndeshjeve, mirëpo nga komisioni jo vetëm që nuk u dënuan, por as që u tha asnjë fjalë për këto ndarje skandaloze të ‘drejtësisë’. Kryesia e KF Drenica pas ndeshjes në Merdare sërish është dëmtuar hapur në mënyrë skandaloze nga gjyqtari Ilir Shuleta, dhe realizoj një takim me kryetarin e FFK së Fadil Vokrrin më 29.09.09 në zyrat e FFK-së në Prishtinë në mënyrë që të sqarohet nga vetë kreu së përse nuk po ndërmerren masa ndaj gjyqtarëve të tillë. Përfaqësuesit e KF Drenica morën premtime nga kreu i FFK-së se jo vetëm ndaj gjyqtarëve por edhe ndaj të gjithë aktorëve që i thyejnë rregullat e FFK-së kush do qofshin ata do të merren masa dhe do të dënohen në bazë të rregulloreve në fuqi. Sot kur përmes shtypit u informuam për dënimet (ledhatimet) që i janë bërë gjyqtarit ndihemi të mashtruar, por edhe të indinjuar për vetë faktin se ulja e notës së gjyqtarit për atë ndarje skandaloze të drejtësisë më notën 2.5 nga ana e komisionit na bënë të mendojmë se mos ndoshta individë të caktuar kanë filluar që qysh tani të hartojnë renditjen tabelore të Superligës. Komisioni këtë herë duhej që të shqiptonte dënimin maksimal të bazuar në xhirimet televizive por edhe në deklaratën lojtarit të Hysit i cili merr guximin dhe flet hapur për gabimin e gjyqtarit në atë lojë. Kryesia e KF Drenica pas këtyre masave të shqiptuara nga ana e Komisionit Profesional të Gjyqtarëve shprehet haptas kundër një vendimi të tillë duke dyshuar në korrektësinë e anëtarëve të këtij komisioni dhe njëherësh kërkon më me ngulm nga kryetari i FFK-së Fadil Vokrri për ndërprerjen e këtyre dukurive negative në futbollin tonë në kohën kur të gjithë po presim që të na hapen dyert e ndërkombëtarizimit të futbollit tonë. Shpresojmë së premtimet e kryetarit Vokrri do të realizohen ditëve në vijim”, thuhet në shkresën e kryesisë se KF Drenica në Skenderaj.