30 janar 2009

Inter mohon kurdisjen e ndeshjeve

Skuadra e Interit ka reaguar me vonesë duke mohuar spekulimet kinse ata janë të përfshirë në skandalin e kurdisjes së ndeshjeve.
Në numrin e sotëm, gazeta italiane “Il Giornale” ka publikuar një raport sipas të cilit drejtësia italiane është duke hetuar skuadrën e Interit për përfshirje në kurdisjen e disa ndeshjeve, të cilat ia mundësuan fitimin e Scudettos në sezonin e kaluar. Pas këtij lajmi, prokurorët publik në Milano kanë mohuar spekulimet e “Il Giornale” duke thënë se ata nuk janë duke e hetuar Interin, ndërkohë më vonë edhe vetë Nerazzurët kanë reaguar duke mohuar përfshirjen e tyre në kurdisjen e ndeshjeve. “Dëshirojmë të theksojmë se ajo që thuhet në gazetën 'Il Giornale' nuk ka të bëjë aspak me të vërtetën. FC Internazionale Milano dëshiron të përsërisë se një gjë e tillë nuk ekziston. Zyra e prokurorit në Milano e ka mohuar këtë gjë dhe ka deklaruar se nuk do të ketë hetime të autoriteteve të Interit për sezonin 2007/2008. Skuadra do ta mbrojë imazhin e saj në secilën mënyrë të mundshme”, thuhet në deklaratën zyrtare të klubit.