30 qershor 2009

Samir Ujkani, sërish zëvendësi i Amelias

Samir Ujkani do të vazhdojë aventurën te Palermo. Drejtuesit e klubit sicilian janë bindur që t‘i besojnë "gardianit" shqiptar si zëvendësuesi i Marko Amelias. Vetëm pak ditë më parë ishte hedhur ideja e huazimit të 21-vjeçarit në skuadrat që militojnë në kategoritë më të ulëta në Itali, për t‘i dhënë kuqeziut mundësi të luante rregullisht. Gjithsesi, tashmë Palermo ndryshon mendim dhe e shohin Ujkanin si pasardhësin ideal të portierit të përfaqësueses italiane, të drejtuar nga Marçelo Lipi. Në fakt ky mund të jetë sezoni i fundit i Amelias te zirozët: në këtë merkato ai kishte oferta nga Napoli dhe Roma, por do të vazhdojë të luajë të paktën edhe për një vit në stadiumin "Renzo Barbera". Në këtë mënyrë, Ujkani fiton garën me rivalët Sirigu dhe Alijardi, të cilët do të sistemohen në ekipe të tjera.