30 qershor 2009

Roma-Toti, shtyhet rinovimi i kontratës

Kapiteni verdhekuq, pas gjashtë muajsh, mund të zgjedhë një ekip tjetër nëse s’arrin marrëveshje
Lajmërim për mbështetësit e lojtarëve të klasit të lartë që i kanë kaluar të 30-at: mbas 366 ditësh Françesko Toti do të jetë i lirë. Madje, po të mendohet mirë, në më pak se gjashtë muaj është i lirë të nënshkruajë një kontratë me kë ekip të dojë pa rrezikuar asnjë penalizim sportiv. Bëhet fjalë për një futboll hipotetik, duke parë se e ardhmja e numrit dhjetë verdhekuq, edhe kur të jetë tërhequr nga futbolli, do të vazhdojë të jetë e lidhur ngushtë me Romën. Por, një gjë është e sigurtë: thirja e tij para disa muajsh nuk është dëgjuar. Toti do të kishte dashur të fillonte sezonin e ardhshëm me kontratën të rinovuar, por, kur kanë mbetur edhe tre ditë nga rifillimi i stërvitjeve, kjo nuk ka ndodhur, dhe gjërat që duhen sqaruar nuk mungojnë. Familja Sensi padyshim është duke u marrë me gjëra më të rëndësishme edhe se kontrata e kapitenit, duke parë se stafi i Viniçio Fioranelit ka spostuar edhe një herë datën e mbërritjes së garancive. “Mbetem shumë optimist,- ka përsëritur vetë Firoaneli.- Do të kishim preferuar të kishim qenë pjesëmarrës në Champions. Beshkë me mua do të vijnë profesionistë seriozë, do të përpiqemi të gjithë bashkë t’i japim këtij qyteti fitoret që meriton, dhe më pas mendoj se Fioraneli dhe Flik nuk janë persona, të cilëve u pëlqen të humbasin. Kemi filluar të punojmë që tani për një Romë të madhe”. Gjithsesi, pozicioni i kapitenit është i njohur për drejtuesit e klubit: rroga e ulur rreth 15% (nga 5,8 në 5 milion) dhe një kontratë deri në vitin 2014. Megjithatë, është e qartë se, nëse gjendja fizike e kapitenit do të përkeqësohej, vetë ai do të tërhiqej, duke parë se për të është bërë gati një kontratë si drejtues. Tani që kapiteni i Romës është duke filluar sezonin e tij të 18-të si profesionist, do të donte që çështja që ka të bëjë me rinovimin e kontratës të ishte mbyllur para grumbullimit me skuadrën, pra më 16 korrik. Do të mjaftonte një marrëveshje verbale, sepse firma do të mund të hidhej edhe më vonë. Komenti i fundit është i detyrueshëm: një Toti i liruar nga kontrata me Romën do të kishte mundësi të kalonte tek shumë klube të tjera të nivelit të parë në Itali dhe në Europë, duke fituar shifra edhe më të larta nga ato aktualet.