30 qershor 2009

Harbuzi ndihet i ofenduar

Pas deklaratave që i kishte dhënë një ditë më parë presidenti i Malmos, Bengt Madsen, se klubi suedez nuk brengoset shumë edhe nëse mbetet pa Labinot Harbuzin, mesfushori kosovar është kundërpërgjigjur. Anëtari i përfaqësueses U-21 të Suedisë është ndier i ofenduar dhe i parespektuar nga ana e drejtuesve të klubit suedez.“Është qesharake ajo se çfarë ka komentuar ai (Madsen). Natyrisht, ata mund të vazhdojnë pa mua. Me të vërtetë e besoj këtë, por këto gjëra nuk do të duhej të dëgjoheshin në gazeta. Është e qartë se ata janë pak të indinjuar që nuk kam dashur ta vazhdoj kontratën”, ka thënë futbollisti kosovar për Fotbolls Expressen. Harbuzi nuk pajtohet me deklaratat e presidentit Madsen, i cili thoshte se futbollistit i është ofruar një shumë e mirë parash për ta vazhduar kontratën, e cila i skadon në fund të vitit. “Është thënë nëpër gazeta se ata më kanë ofruar një kontratë shumë të mirë, por nëse ju do ta kuptonit se çfarë kontrate kam pranuar, do ta merrni vesh se janë versione të ndryshme. Unë mund t’jua shpjegoj krejt këtë punë, por nuk dua ta dëmtoj publikisht Malmon. Madsen e ka zgjedhur këtë mënyrë, por ajo është zgjedhja e tij”, vazhdoi ai.Deklaratat e Madsen duket se ia kanë mbushur mendjen Harbuzit që përfundimisht të largohet nga Malmo. “Dua të provoj gjëra të reja. Ka interesim nga shumë klube. Dhe, nëse ka pasur diçka të vogël për të mbetur në klub, kur i lexoni gjëra të tilla, mundësitë zbehen”, pohoi ai. Ai shtoi se refuzimi i vazhdimit të kontratës së tij nuk kishte arsye të vetme shumën e parave. “Ka edhe gjëra të tjera në kontratë për të cilat nuk dua të flas. Ndër të tjera është edhe kohëzgjatja e kontratës. Nuk ishte një rrogë e mirë. Më pas ka pasur përmirësim, por prapëseprapë nuk është optimale”, tha përfaqësuesi U21 i Suedisë. Në fund, Harbuzi tregoi se ka marrë këshilla nga ylli suedez Zlatan Ibrahimovic, të cilat thotë se i ka dëgjuar me kujdes dhe se do t’i ndjekë, pasi që Ibrën e konsideron si njeri me shumë përvojë.