30 qershor 2009

Kamoranezi-Torino, lidhje shumë e fortë

Një javë më parë ishte përhapur fjala (ndër të tjera asnjëherë e konfirmuar nga Juventusi) se Mauro Xherman Kamoranezi mund të përfundonte tek Lioni në këmbim të Fabio Grosos. Një lajm që ka ardhur nga Franca dhe që thjesht është përcjellë edhe në shtypin italian. Por Mauro Xherman Kamoranezi nuk preket. Ai do të qëndorjë tek Juventusi edhe në sezonin e ardhshëm dhe pavarësisht nga një modul loje që do të ndryshojë nga mesfusha me katër lojtarë në skemën e rombit, Kamoranezi do të vihet akoma në dispozicion të trajnerit. Edhe pse italo-argjentinasi ka nisur të luajë pikërisht me këtë modul taktik, 4-3-1-2, ku ai luante si mesfushor i krahut të djathtë me tendencën për t’iu afruar qendrës, kështu që probleme taktike nuk duket se do të ketë. Me 33-vjetorin shumë afër, tashmë, mesfushori është “staxhionuar” në Torino. Ka akoma edhe dy vite kontratë, tre fëmijë që janë integruar shumë mirë në Torino dhe mbi të gjitha një shtëpi të re, të sapoblerë. Një shenjë kjo që tregon se gjërat për të nuk do të ndryshojnë shumë në të ardhmen.