30 prill 2009

Xhenoa-Samp, Preciozi “hap” derbin e miqësisë

Të dielën luhet derbi i Gjenovës mes Xhenoas e Sampdorias. Presidenti i kuqebluve Enriko Preciozi, pavarësisht nga sfida e rëndësishme (skuadra e tij synon vendin e katërt), kërkon të ulë trysninë dhe polemikat dhe fton presidentin e Sampit Garrone e të birin ta shohin ndeshjen në krah të tij në dielën në mbrëmje: “Do të ishte bukur nëse unë dhe presidenti Garrone, së bashku me djalin e tij, të jenë të pranishëm njëri përkrah tjetrit në derbi, në mënyrë që të shtrëngojmë duart në fund të ndeshjes. Në një futboll të nxehtë si ky i sotmi, jam i bindur që është një shenjë e nevojshme për qetësi. E ndjej për detyrë për t’ia bërë këtë ftesë presidentit Garrone”. Kjo, sepse sipas normave, përfaqësuesit e ekipit mik janë “të detyruar” ta shohin ndeshjen larg rivalëve.