28 prill 2009

Inzagi: Shënoj, por merita është e shokëve

Arriti në një kuotë shumë të lartë, sepse pavarësisht nga trofetë e fituar nga Milani, Pipo Inzagi mund të thotë vërtet se është një lojtar fenomenal në zonën e golit. 305 gola si profesionist, 150 me fanellën e Milanit. Dhe dëshira për të vazhduar t’i befasojë të gjithë adhuruesit e tij, kalon përmes asaj që di ta bëjë më lehtë: të shënojë.
Inzagi flet për “cilësinë sulmuese” të skuadrës së tij, duke mos e fshehur që ndihet i privilegjuar: “Të arrish në Champions është vendimtare, - tha Pipo. - Është e vërtetë që unë i nis e i mbaroj sezonet shumë mirë”. Pipo, si zakonisht është modest dhe i gatshëm të falënderojë shokët, duke synuar te mënyra me të cilën Milani e lejon të jetë vendimtar. “E patë çfarë pasimi më dha Ambrozini? Është i madh! Ta themi hapur: unë shënoj, sepse luaj si qendërsulmues në një superskuadër si Milani dhe sepse shokët e mi ma japin topa para portës me mbishkrimin, “mjafton ta shtysh”.