27 shkurt 2009

“Nuk ndihem në diskutim”

Endrra e Kupës UEFA u shkërmoq në mënyrë të pabesueshme. Milani ka dalë i copëtuar nga kompeticioni, jo vetëm duke u eliminuar, por edhe duke u gjunjëzuar para Verderit. Aq sa tashmë, stoli i Ançelotit nuk përjashtohet të vendoset në diskutim. “S’ndihem në dyshim, ndonëse i marr të gjithë përgjegjësitë – ka thënë në konferencën për shtyp pas ndeshjes -. Sezoni është negativ, por kjo nuk do të shumë mend. Tashmë duhet të kërkojmë të arrijmë objektivin e fundit, që është vendi i dytë, ose i tretë në kamipionat. S’do të jetë e lehtë, por duhet të luajmë ndeshjet me maksimumin e mundësive”. Më pas analizon ndeshjen: “Skuadra s’luajti mirë, ndërsa Verderi u tregua vërtet i zoti. Eshtë i drejtë kualifikimi i gjermanëve, pas një paraqitjeje madhështore. Ata ishin superiorë në lojë dhe në planin fizik. Ndërsa ne nuk u mbrojtëm mirë dhe s’ishim të aftë për të imponuar lojën. Tani s’do të jetë e lehtë, duke filluar që nga aspekti psikologjik. Duhet të tregohemi të zotët për të reaguar si duhet”.....