21 dhjetor 2010

Bergamo: Calciopoli ishte farsë

Paolo Bergamo, planifikuesi i gjyqtarëve të Serie A në vitin 2006 dhe shkaktari i Calciopolit, e ka vënë në pikëpyetje Calciopolin si proces, pasi që thotë se ajo ishte një farsë për shkak se bisedoi me të gjithë drejtuesit e klubeve.

Bergamo ishte thirrur të martën nga prokurori federal i FIGC (federatës italiane) Stefano Palazzi për t’iu përgjigjur pyetjeve në lidhje me gjyqin e Calciopolit që po mbahet në Napoli. FIGC është duke menduar hapjen e një hetimi të pavarur pas kërkesës së Juventusit për kthimin e Scudettos së marrë nga Interi në vitin 2006.

“Calciopoli i vitit 2006 nuk ishte proces i bazuar në fakte solide, ishte farsë. Unë fola me të gjithë sepse FIGC na ka thënë të mbajmë kontakte me të gjithë, për t’ua tërhequr atyre maksimalisht vërejtjen. Unë jam këtu për të ndihmuar në zbardhjen e asaj që ndodhi. Interit t’i merret Scudetto? Nuk më intereson”, theksoi Bergamo.