30 maj 2009

Antonio nxjerr Balotelin jashtë loje

Trajneri Mourinjo, ka shpejguar sesi mendon ta përdorë talentin e barezit: “sulmues, jo mesfushor i avancuar”. Për këtë arsye Interit do t’i duhet gjithsesi të kërkojë një fantazist. Ja shpjegimet e portugezit: “Skuadra ka nevojë për një numër 10. Stankoviç ka bërë një punë të jashtëzakonshme, por tani kemi nevojë për të në një pozicion tjetër. Kasano duket një numër 10 perfekt? Në atë pozicion nuk e di. Si fantazist duhet përshtatur pak psikologjikisht edhe për punën mbrojtëse që një numër 10 duhet të bëjë.
Nuk e di nëse Kasano do ta ketë këtë disiplinë mbrojtëse. Por është një talent i jashtëzakonshëm”. Për momentin në sulm janë Ibra, Baloteli dhe Milito. Për Kruzin, që është drejt largimit, hipotezojmë se do të jetë pikërisht Kasano që do ta zëvendësojë.
Të vedosësh Kasanon si sulmues krahu në një skemë 4-3-1-2, në krah të Ibrës, do të thotë të kesh dy lojtarë ofensiv të paparashikueshëm, që të mos i japin pikë referimi mbrojtjes kundërshtare. Por kjo do të thotë të hiqet dorë nga Milito, njeriu i zonës së rreptësisë.
Kështu sistemi i lojës mund të ndryshojë në 4-2-3-1, që sigurisht krijon më shumë hapësira për kundërshtarët, por njëkohësisht fuqizon sulmin. Sepse do të lejonte aktivizimin e Kasanos, Ibrës, e Militos. Në të dy hipotezat, lojtari që do të sakrifikohej do të ishte Baloteli, që nga pikëpamja teknike nuk ka një ndryshim të madh me Kasanon.