31 mars 2009

Shqiperia rrezikon deshtimin

Stadiumi i tejmbushur të shtunën ndaj Hungarisë ishte një befasi për të gjithë ata që kanë menduar se paraqitja zhgënjyese me Maltën thuajse një muaj më parë do të kishte efekt negativ te mbështetja e tifozëve.
Por të gjithë u entuziazmuan, kur pak minuta para ndeshjes gjithçka ishte krejt ndryshe, thuajse çdo cep i “Qemal Stafës” ishte i zënë.
Veç çmimeve të lira ka ndikuar edhe ëndrra për të shpresuar më shumë nga këto eliminatore, ndaj ata e bënë të tyren: e mbështeten skuadrën në këtë sfidë delikate. Por mes të tjerash nuk munguan as incidentet, të cilat mund t’i kushtojnë shtrenjtë Shqipërisë.
Në një moment nervozizmi mes shqiptarëve dhe 600 tifozëve hungarezë, u pasua nga hedhja e shisheve dhe sendeve të forta. Në shënjestër u vu edhe gjyqtari kryesor i ndeshjes. Por paraqitja e këtyre incidenteve në relacionin e gjyqtarit në UEFA, i rrezikon Shqipërisë një ndëshkim, deri në mbylljen e dyerve për tifozët.