31 mars 2009

Abete mbështet Lipin për Kasanon!

Qëndrimi i Lipit me Kasanon është i lidhur me një zgjedhje teknike. Ai ka fituar një botëror me këtë grup dhe tani po kërkon të rikrijojë shpirtin që kishte në Gjermani”. Xhiankarlo Abete e shpjegon kështu lënien jashtë të Kasanos nga skuadra kombëtare. “Zgjedhjet e tij duhen respektuar. Ai ka një mënyrë të tij për të vlerësuar lojtarët dhe funksionalitetin e tyre në bazë të momentit, - vazhdon presidenti i Federatës Italiane të Futbollit, i kënaqur nga suksesi në Malin e Zi. - Nëse nesër arrijmë të mundim Irlandën, do të kemi bërë pjesën më të madhe të rrugës drejt botërorit. Sfida me Trapatonin? Është një trajner që ka arritur suksese të mëdha, do ta ritakojmë me kënaqësi të madhe. Kam folur me të kur kishte 70-vjetorin para pak ditësh. Dhe shpresojmë ta takojmë sërish në Afrikën e Jugut, por pasi ai t’i ketë kaluar ndeshjet e “play off”-it…”.
Abete nuk kursen pastaj një batutë edhe për Kanavaron: “Nuk mendoj se do të tërhiqet vërtet nga futbolli. Sigurisht është mësuar të luajë në nivele të larta dhe duhet të vlerësojë ofertat. Shpejt do të thyejë edhe rekordin “axurr” të Maldinit”. Në fund, Abete u lëshon një apel tifozëve në prag të ndeshjes së nesërme: “Besojmë te publiku i “San Nikola”-s, në Bari është një ndeshje vendimtare”.