25 dhjetor 2008

Moxhi kundër Moratit: Sa mirë kur merr “dhurata”...

Luçiano Moxhi nuk është dakord me Masimo Moratin. “Kupa” është mbushur dhe ish?drejtori i përgjithshëm i Juventusit nuk mund të durojë më poshtërime, akuza të pabazuara dhe helm mbi titujt që skuadra bardhezi, kur ai drejtonte, fitoi (më pas iu hoqën nga “Calciopoli”. Presidenti zikaltër, një ditë pas ngjarjes në Siena (goli i fitores nga Maikon ishte në pozicion jashtë loje të dukshëm), mbrojti gjyqtarët: “Dikur gabonin sepse... të gjithë e dimë, ndërsa sot nuk e bëjnë me të keq apo vullnetarisht”. Dhe këtu vjen replika e Don Luçianos, që nga faqet e “Liberos” kundërsulmon ish rivalin: “Ata që gabuan në Siena në favorin e Interiut, janë të njëjtit që gabonin në të shkuarën (dy vijërojtësit Griseli dhe Kalkanjo). Në të shkuarën gabonin me dashje, ndërsa tani është krejt e pavullnetshme dhe jo me qëllim?”, pyet veten Moxhi në artikullin e tj. Por ish?pjestari i “Triadës” vazhdon: “Gabime apo ndihmesa të vogla ka pasur dhe do të vazhdojë të ketë gjithmonë, por është interpretimi ai që bën diferencën. Sot janë gjithë gati që të pranojnë se kushtëzimi psikologjik nuk ekziston, duke dalluar më pas se i forti gjithmonë shihet në një tjetër mënyrë dhe ata që e pësojnë janë të vegjëlit. Në të shkuarën nuk ka pasur komplote apo makinacione, sepse nëse do të ketë pasur dikur, atëherë duhet të ketë edhe tani”. Moxhi kujton edhe disa episode që i ndodhën Juventusit të tij: “Le të marrim për shembull episodin kur fituam në Verona, ndaj Kievos, me një gabim gjyqtarësh të ngjashëm me atë në Siena. Në atë kohë në gazeta u shkruajt: “Skandal në Verona”, ndërsa për Interin u kufizuan vetëm në një “Një Maikon është i tepërt...”. Më pas, Moxhi vazhdon sulmin ndaj Moratit: “Askush nuk e ka dëgjuar më Moratin që të ankohet dhe të dalë në televizione, sepse pas ndihmave të vitit të shkuar që i dhanë mundësi Interit që të kalonte Romën në javën e fundit, me të shejntin Ibra, tani dhurata e Sienës, tre pikët e vjedhura në golin e Maionit, me një pozicion të parregullt, të madh sa një shtëpi, ai është zhdukur”. Në fund, provokimi: “Sa mirë do të ishte që ai të dilte dhe të thoshte se ndeshja me Sienën duhet të riluhet”.